seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Joulupukin nuhteet johtajille

Joulupukki oli kerta kaikkiaan närkästynyt muutamalle valtionpäämiehelle. Juuri kun tilanne 2000 alussa oli menossa parempaan suuntaan, niin johan taas muutamille iski suuruuden hulluus tai pienuuden paniikki. Pukki päätti ennen jouluaattoa tehdä pikaisen kierroksen ja valistaa johtajia. Ensimmäisenä hän suuntasi Lontooseen ja kylläpä Cameron hämmästyi kun oli asettumassa iltateen jälkeen kirjastoon ja viereen istuutui joulupukki. Joulupukki aloitti nuhteensa vahvasti murtaen ” Kuuleppas Taavetti, sinä hötkyilet ja uhittelet liian paljon. Etkö sinä ällyy vieläkkää, että mualima on muuttuunna ja eehän tämä Iso-Ritannia oo ennee kun pikkunen kitisevä ratas muitten joukossa. Eekös sinun pitäsi kehitellä yhtteistyötä Euroopan sisällä, eekä pelotella millon millää assiilla. Arvelepa jos saksalaeset sannoo että nyt loppu investoinnit Taavetin muahan. Häh? Ne rupevvaa kuule muuttii Japannii ja amerikkalaessii myöten toppuuttelemmaan kehityshommii tähän suunttaan. Pyssyjes kansa oo varovaesempi. Ja vastakertana pittää ongelmat ratkasta etukätteen eekä sittä kun on tortut hoosussa.” David nyökytteli kalpeana ja pukki hävisi jatkamaan matkaansa.

Obama oli juuri oikomassa kravattiaan valkoisen talon kaakelitoaletissa kun pukin naama ilmaantui peiliin. ”Taasko sinä olet täällä?” Obama sopersi ja alkoi katsella kengänkärkiinsä. ”Tiällä minä tuas oon, kun sinä taejjat olla loppujen lopuksi aeka kovapäenen. Muistatko mitä sanon kolome vuotta sitten Syyrian tilanteesta? Nyökyttelit ja hymmyilit kun Hangon keksi. Mitäpä teit? Nhiin – et kerralla mittää. Oesit ottanna Ahtisuarreen yhteyttä ja kuhtunna käämmään. Sen jäläkkeen kun Mara oli taratellu Puuttinin kansa. Oesitta suanna Assatin poes remmistä ja nyt oes helepompaa. Mutta kun ee. Pittääkö se aennaa männä vaekkeemman kautta. Suapi nähä minkälaenen liippari tulloo sinun jäläkkeen. Koeta kuitennii nyt loppuaeka rakenttoo oekkeesti yhteishommoo mahtimiesten kansa. Eläkä heelu sormi pystyssä. Siitä ne ee muut oekkeen tykkee. Jos on iso, on oltava vara näättee pieneltä. Obama katseli hämillään peiliin joulupukin poistuttua. Kravatti oli yhtenä myttynä kourassa.

Merkel oli vetänyt flannellisen kävelypukua muistuttavan yöasun päälleen kun pukki istui sängyn laidalle. Pukki aloitti huokaisten puheensa. ”Minä luulin, että tiällä ee tarvihtisi käävvä mutta viärin arvelin. Sinä oot käpertynnä ommaan olotillaasi kun ympärillä on mahoton vilinä. Oot tehny hyvviikkii asioita ja hölökkässy ympäri mualimmoo. Mutta oot siinä huumassa unnoottanna euroalueen peltojen hoejjon. Ja pakolaisasiissa oot ollu liian höveli. Ja kato ihmeessä tuon Hollanden perrään. Sen pitäsi keskittyy enemmän oman muan kehittämiseen niin kun työ ootta tehny. Nyt pittää olla topakkana tallousasioissa. Immeisille pittää suaha töitä. Ja jos työ että raota kunnolla lompakkoo – tästä tulloo vielä pitempi tie. Ja se tiettää lissee ongelmii.” Merkel oli mietteliään näköinen mutta kiitteli kuitenkin pukkia viisaista sanoista ja lupasi tehdä kaikkensa. Vielä ennen lähtöään pukki kääntyi. ”Sen Turkin Ärtokaanin suhtteen pittää olla oekkeesti varullaan. Se on keltanen noossu sillä piähän ja tyhjennysventtiili on tukossa. Sitä elekkee ottoo sotkemmaan Eurooppan asioita, jotka jo muutennii on solomussa”.

Pukki tiesi ennestään mistä löytää Putinin. Tämä oli yksinään yksityisessä judokahuoneessa tuliterä asu päällään ja nakkeli nurin muitten valtioitten päämiehiä muistuttavia nukkeja. Meinasi hyökätä jopa pukin kimppuun, joka yhdellä sormenpään tönäisyllä painoi Putinin istumaan. Pukki oli nyt todella vakavan näköinen. ”Sinä se Latimir oot ajanna ihtesi pahhaan jammaan. Tässä muassa ee oo kun kolome kasvurentiä. On eläkekulujen kasvu; on sotilasmenojen kasvu ja poeslähtevien nuorten yrittäjien miärän kasvu. Ootkos sinä ukko tätä sottaroinu häh? Poekkesin männä viikolla teijjän öljy ja kaasukentillä. Nehän tuhhuuttaa paljo vähemmän aenetta kun ennen ja värkit on huonossa kunnossa. Minä kävin aekonnaan sulle sanomassa, että elä hyvä isä öykkäröe liikkoo siihen Ukraenan suunttaan. Nyt sinulta on pian rahat loppumassa ja ee aata vaekka annot matkustuskiellot Ekyptiin ja Turkkiin. Tätä männöö vuon piästä jooluna kirstussa ee oo ennee montakkaa killinkkii. Putin katseli silmät viirullaan, mutta pukki huomasi jonkinlaisen pelkoa muistuttavan liikahduksen pupillien laajetessa. ”Nyt sinulla Puuttini oes mahollissuus rakenttoo raahhoo. Kutu koko kööri huastelemmaan. Tie Ahtisuaresta puhheenjohtaja. Se on nimittäen Martti semmonen poeka, että se on nähny mualimmoo monelta kantilta. Eekä uhittele kellekkää. Ja ota hyvä ihme tuo jutopuku poes piältä ja laeta kunnon vuatteet.” Pukki hävisi huoneesta ja Vladimir Putin jäi mietteliäänä silmät viirullaan katselemaan pukin jättämää aukkoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Ouompi homma, että pukki sai nuita isoja johtajia pysähtyyn ja kuuntehleen, no sonseko se voi ohittaa henkivartijat ja neuvvonantajat ja nyt käy jännäksi hommatko saama seurata, mitä alkaa nuitten puhheitten jälkheen tapahtuun!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Pukki kuulemma piipahtaa vielä Kiinassa, Intiassa, Brasiliassa, Japanissa ja parissa Afrikan maassa. Sitten onkin tukistettavia vielä Suomen päässä. Sitä ennen pukki käy kuntosalilla.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Miehän näin linkin tuola Naamakirjassasti ja ryntäsin äkkiä kattohmaanko luulin, että on kyse Suomen päästä, seki kyllä kiinnostas, mikkä puhheet pukki niile pittää, kiinostas joulumuoria ainaski!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #3

Osa omista päättäjistä on ehkä jo huokassu helpotuksesta kun ei pukkia näy ei kuulu. Siitä hyvänolontunteesta taitaa seurata pettymys. Näyttää siltä, että myös työmarkkinajärjestöjen edeskäyvät saavat nuhteita. Pukki voi olla hieman huonolla tuulella Afrikassa käyntinsä jälkeen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia Vastaus kommenttiin #4

Eipäse haittaa mithään, pukki saa sanoa, varsinki jos on pahala päällä! Joskus se sanominen kirkastuuki justko rassautuu jossaki Afrikan reissulla, mie luulen. Ay-liikekki on niin ajasta jälkheen jääny, että joulupukki, jos kuka saa sitä ravistella, kannustaa joulumuori!

Toimituksen poiminnat