seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Euroalueen yrityssektori nousukiitoon

Euromaiden elinkeinoelämän piristyminen on miellyttävä uutinen. Myös meille suomalaisille. Jähmettynyt tilanne USA:n hakiessa uuttaa strategiaa sekä Iso-Britannian miettiessä miten vanhasta eroon, tarjoavat ketterille yrityksille hyviä mahdollisuuksia.  Euroalueen yrityksien kannattaa tiivistää sekä keskinäistä yhteistyötä, että kaupan vahvistamista Aasian suuntaan. Trump on kattamassa pöytää valmiiksi. Kiinalaiset eivät jää lepäilemään laakereillaan. Merkit ovat jo nyt selvät. Globalisaatiota tullaan vahvistamaan entisestään. Näin totesi myös heidän ylipäällikkö Davosissa viime viikolla. Euroalueen ostopäällikköindeksit ovat olleet useita kuukausia nousujohteisia. Yritykset investoivat, työpaikkoja syntyy lisää. Näkyy myös Suomessa. Euroalue on saanut lentävän lähdön vuodelle 2017.

 

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjzkqSq-9rRAhVFZCwKHVHoAroQFggZMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.tradingeconomics.com%2Feuro-area%2Fmanufacturing-pmi&usg=AFQjCNHlFjj5-pWHe1Xm4ueYAxJgUyUB7Q&sig2=gom1x2dQSOZazO7ZBvg1lA

 

http://seppokalevi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226207-tiivistyyko-eun-yhteistyo-kiinan-kanssa

 

http://seppokalevi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/226910-kiina-kiittaa-trumpia-ja-ottaa-viestikapulan-maailman-politiikassa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Tässä on mielenkiintoista huomata, että esim. Saksan Manufacturing PMI (ja vissiin koko euroalueen) on ollut +50 viimeiset kolme vuotta yhtä tai kahta kuukautta lukuunottamatta.

Miten se sitten heijastelee Suomeen jää nähtäväksi, aikaisemmat kasvut eivät ainakaan ole mainittavasti täällä näkyneet. Semmoinen kutina on, että nykyinen Suomen BKT:n nousu lienee 80% kiihtyneen rakentamisen ansiota eikä varsinaisesti viennin rivakoitumisen - ainakaan vientitilastot eivät tätä BKT-kasvua varsinaisesti tue.

"Suomen tavaraviennin arvo oli marraskuussa 2016 Tullin ennakkotilaston mukaan 4,5 miljardia euroa eli neljä prosenttia suurempi kuin edellisvuoden marraskuussa. Tuonti nousi marraskuussa kaksi prosenttia ja oli arvoltaan vajaat 4,7 miljardia euroa. Tammi-marraskuun yhteenlaskettu vienti laski neljä prosenttia. Yhteenlaskettu tuonti vuoden alusta oli samalla tasolla kuin vuotta aiemmin."

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kuorma-autoilla on ainakin Euroopassa kova kysyntä. Tarkoittanee sitä että tavara liikkuu.

Toimituksen poiminnat