seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Kuluttajien Someisku vs. Trump

Trumpin käyttäytyminen ennen ja nyt ei miellytä kaikkia. Naistenmarssi tammikuussa houkutteli maailmanlaajuisesti kolmisen miljoonaa ihmistä tuomaan mielipiteensä kaduille rauhanomaisesti. Trump perheineen lienee olettanut, että ”perheenpää presidenttinä” nostaisi Trump brändin arvoa business puolella. Näin varmasti on käynytkin. Mutta onpa lausunnoista ja teoista suivaantuneitakin. Julkisuuteen nousi muutama viikko sitten tieto, että tavarataloketjuista esim. Nordstrom, on poistamassa hyllyiltään mm. Ivanka Trumpin hallinnassa olevia brändituotteita. Oma vaikutuksensa lienee perustetulla some-ryhmällä ”Grab your Wallet”, joka on suositellut boikotoitavaksi Trump nimeä kantavia tuotteita, palveluja, hotelleja, ravintoloita jne. Siinähän ei vielä sinällään mitään, mutta kun boikotti koskee myös kokonaisia liikeketjuja, joissa tuotteita myydään. Boikotti on muhinut ja vaikuttanut taustalla. Mutta nyt Trumpilta ”paloi hihat” ja hän meni twiittaamaan, kuinka huonosti hänen tytärtään kohdellaan liike-elämän taholta. Lehdistösihteeri vielä lisäsi löylyä.  Piti oikein vilkaista, mistä on kysymys ja onhan siellä boikottisuosituksia pilvin pimein. Nyt on sitten soppa entistä sakeampaa. Presidentin puuttuminen liikeyrityksien toimintaan harjoittaa vapaasti toimintaansa on hyvin poikkeuksellista. Erityisesti kun perheen bisnekset siitä kärsivät.

Alla on linkki boikottilistaan ja tietoa muutenkin, mistä on kysymys.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiXpJy424LSAhXMK5oKHUPZBOsQFggZMAA&url=https%3A%2F%2Fgrabyourwallet.org%2F&usg=AFQjCNFMNoiXq9o9eoio9B6zqeqxfNOPXw&sig2=Eorh6dZNo3g88dOm61kiJQ

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Tulee miettineeksi Trumpin jälkeistä presidenttiä, tuleeko tällaisesta toiminnasta, mitä kaikkea nyt on meneillään presidenttiä vastaan, uusi tapa?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siinäpä pohtimista onko nuo kansan liikkeet presidenttiä (instituutiota) vastaan. Tuskinpa. Ne ovat Trumpia vastaan. Ja hän edelleen twiittaa hlö-kohtaiselta tililtään. Pitäisikö sitten demokraattisessa maassa kansalaisten hyväksyä mukisematta presidentin tai valtion ylimmän johdon toimenpiteet?

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Mielenkiintoista on. Enpä tiedä, onko toiminta demokratian kannalta hyväksi vai pahaksi, kun on noin jakaantunut yhteiskunta kuin Yhdysvallat nyt näyttää olevan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Demokratiassa sentään jakautuminen saa tulla esille.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Trump ei ole tehnyt virheitä mutta niin vaan boikotoidaan ja muutenkin käyttäydytään epäkunnioittavasti Trumpin perhettä kohtaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mutta onko Presidentti tehnyt virheitä? Mielestäni Trump ei ole mieltänyt mikä on instituution ja henkilön välinen ero. Ja pakka on varmaankin sekaisin myös äänestäjillä. No - ainakin lakimiehille ja lakiasian professoreille näyttää tulleen hommia roppakaupalla.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Lapsellista ja typerää vouhotusta, kuten suurin osa some-jutuista yleensäkin. Yhdysvaltojen tilannetta kun katsoo, luulis että varsinkin omien kansalaisten huolenaiheista pienin olisi kenen vaatemallistoja missäkin myydään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ehkäpä kuitenkin kysymys on mielipiteiden ilmaisusta, missä SOME ja vapaus boikotoida ovat työkalu, jolla mielipidettä vahvistetaan. Ja saadaan ylipäätään kuuluville. Ja onhan mahtiyritysten kannanotto "Trump Ban-projektiin" (muslimikielto) erittäin vahva. Silloin kun astutaan ns. brändien ja niitten takana olevien arvojen varpaille, sitä ei hyväksytä. Brändin varpaille astumisesta on kysymys myös Ivanka Trumpin suhteen. Ja siitä ei puolestaan isä Donald tykännyt.

Käyttäjän MarkusNorrgran kuva
Markus Norrgran

Tavallaan asia on ollut ennustettavissa. Jo kauan on puhuttu, että ihmiset haluavat tehdä omien arvojensa mukaisia päätöksiä ostoskäyttäytymisessään. Se ei vain ole kokenut sysäystä, joka realisoi sen. Markkinakäyttäytyminen on ollut suurelta osin perinteistä.

Näköjään Trump ja muut vastaavat liikkeet ovat energisöineet muutosta. Minulla on hieman osakkeita yhdysvaltalaisessa aurinkovoimassa ja siinä on saanut tarkkailla mielenkiintoista heiluntaa. Aluksi, kun Trump valittiin, osakkeet putosivat roimasti. Oletus luonnollisesti oli, että nyt eletään Trumpin mukaan. Osakkeen liike tasaantui takaisin tavallisiin asemiinsa yhtä nopeasti kuin laskikin (jos nyt tämän energia-alan osakkeissa voidaan vielä nykyään puhua tasaisuudesta). Ihmiset eivät lopettaneet investointia omaan aurinkoenergiaansa, mitä pelättiin Trumpin hiilimyönteisen politiikan astuessa voimaan. Tieto ja verkostot ovat nykyään niin laajat, ettei niitä voi yhtäältä kumota.

Mitä sitten niihin tulee, jotka sanovat että Trumpeja vain kiusataan... reaktio on aikalailla odotetun kaltainen. Jos äänet saadaan luomalla lähinnä me-he asetelma ja muureja maailmaan, niin vastareaktio on aika ilmiselvä. On hämmentävää, että elää oletus, jonka mukaan Trumpin politiikkaa vastustavat vain katoaisivat jonnekin pinnan alle aina seuraaviin vaaleihin, tai Trumpin möläytyksistä ei uutisoitaisi.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

On mielestäni enemmän kuin todennäköistä, että osa Trumpin itsensä valitsemista ministereistä ja käsivarren jatkeista kääntyvät Trumpia vastaan. "Yksiniittisyys" ei ehkä tuossa joukossa tiivistykään.

Käyttäjän MarkusNorrgran kuva
Markus Norrgran

Voi hyvinkin olla. Paras yhdistävä tekijä porukalla on kuitenkin suurisuisuus. Voi hyvinkin äityä keskinäiseksi älämölöksi,

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

https://www.amazon.com/Mountain-Trump-T-Shirt-Larg...

Tuolta löytyy trump-paitaa kesäksi. Takuulla päät kääntyy ja herättää huomiota.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

30.1.2017 GeekWire

"Amazon CEO Jeff Bezos took a hard stance on Donald Trump’s immigration policy on Monday, saying in an email to the company’s employees that Amazon does not support it."

Amazon yhtenä jättiyrityksistä otti erittäin tiukan kannan Trumpin maahanmuutto kieltoon.

Amazon on yksi blogissa mainitun someryhmän boikottilistalle joutuneita. Voi hyvinkin olla, että paitojen brändi vaihtuu? No tosiasiassa suuret ketjut tekevät lopullisen päätöksen myynnin laskiessa. Nordstomilla Ivanka tuotteiden myynti (jopa miinus 50%) on laskenut rajusti. Samaa ilmoittaa mm. Macy ja myös Amazon (heillä lähentelee miinus 10%).

Toimituksen poiminnat