seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Iso-Britannian sotkuinen soppa

Lapsen odotusajan eli 9 kuukauden verran on muhinut Brexit-prosessin valmisteluvaihe. Hakemus eroprosessin käynnistämiseksi vietäneen Brysseliin muutaman päivän kuluessa. Sen lisäksi, että poliittiset rakenteet ovat olleet koetuksella ja kansa jakautunut kahteen leiriin, uutta ratkaistavaa tulee joka päivä. Miten moni lienee laittanut merkille, että nyt ovat naiset veneitten keulassa. Toisaalta alkaa olla niin tiukat paikat, että miesten on viisaampi pysyäkin klubeillaan. Niitähän siinä maassa riittää. Skotlannin tiukka täti Nicola Sturgeon vaatii ero-äänestyksen järjestämistä jo ensi vuonna tavoitteena liittyä Euroopan Unioniin. Pohjois-Irlannin republikaanisen puolueen Sinn Fein vastavalittu johtaja Michelle O`Neill uhittelee puolestaan liittymisäänestyksen järjestämistä Irlantiin. May on torjunut suoralta kädeltä molemmat ukaasit, ennenkuin eroprosessi on selvä. Milloin se on sitten selvä – sitä ei pysty kukaan sanomaan. Tuskin tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. EU-kansalaisia koskevan vapaan liikkumisen odotetaan päättyvän Iso-Britanniassa samalla hetkellä, kun eroanomus jätetään. Siitä tullee ensimmäinen neuvoteltava asia Iso-Britannian ja EU:n välillä. EU-kansalaisia on kolminkertainen määrä Iso-Britanniassa verrattuna toisinpäin. Selvä neuvotteluase Mayn puolella. Toki Skotlannin ja Pohjois-Irlannin ilmoituksissa on aistittavissa parhaan mahdollisen neuvotteluaseman hakemista I-B:n sisällä. Taloudelliset edut on turvattava ja emämaan kanssa olisi saatava kunnon diilit korvaamaan EU-eroa. Eipä ole Theresa Maylla helpot ajat tulossa. On sovitettava sisäpolitiikka ja ulkopolitiikka samanaikaisesti. Lisäksi neljäs nainen nimeltään Merkel (ainakin toistaiseksi liittokansleri) seisoo tanakassa asennossa kanaalin toisella puolella. No - Faragea varmaan taustalla naurattaa. Pääsee historian kirjoihin.

http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/northern-ireland-referendum-leave-uk-sinn-fein-theresa-may-response-at-this-stage-a7629281.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kaikki on vasta lähtökuopissaan. Voipi olla Maylle rankka harjoitus?

Juha Kuittinen
Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voisihan tuo edetä hieman nopeamminkin.....Olisi hyvä saada todellisia empiirisiä kokemuksia erityisesti elinkeinoelämän sopeutumiskyvystä. Mutta kaikki aikanaan. Suomen on muistettava ajaa omaa etuaan EU:n jäsenenä. Vientikaupalle tarvitaan lisää markkinoita kattaamaan mahdollinen vaje Iso-Britannian suuntaan. Kuten myös USA:an jos ja kun Trump toteuttaa aikomuksensa. Suomelle vienti-intensiivisenä ja kapean tuoterepertuaarin omaavana valtiona nationalistiset liikkeet/valtiot ovat haasteellisia. EU:n sisämarkkinoiden tärkeys korostuu entisestään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Voisihan tuo edetä hieman nopeamminkin..."

Demokratioissa tuo eteneminen on hidasta, pitää kysellä vähän joka puolelta. Toista se on EU:ssa, komissio päättää ja eurooppalaisten pitäisi totella kyselemättä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #6

Selitäppä viisaampana Makkonen, mikä hinku noilla skottilaisilla on pysytellä ja jopa pyrkiä ensin itsenäisyyteen ja mieluusti EU:un. Hyö kun on ihan kelvollista porukkaa. On tullut käytyä ja asuuhan täälläkin päin skotteja. Muistuttavat muuten varsin paljon suomalaisia. Enemmän kuin perusbritit.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

Olen itsekin ihmetellyt miksi skotit haluavat EU:n, ehkä haluavat maahanmuuttajia tai sitten maksella muiden maiden velkoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Putin voisi olla tämän parven kukko?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

On sen oloisia leidejä, että eiköhän Putinikin ole parempi pysytellä kauempana. Helpompi hääriä Ukrainassa ja Syyriassa miehisten miesten joukossa.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Britit ovat siinä onnellisessa asemassa, että ovat pääsemäisillään eroon umpimädästä ja korruptoituneesta, epädemokraattiseta E.sta ja saavat takaisin sille aikanaan menettämänsä valtiollisen itsenäisyytensä ja itsemääräysoikeutensa.

Täytyy myöntää, että ole kateudesta vihreänä, tietystikään en poliittisesti vihreänä, niin höperöhän en ole, mutta brittien ei tarvinnut sotia tähän tyranniasta irtipääsyyn. HE ÄÄNESTIVÄT ITSENÄISYYDESTÄÄN JA SAAVUTTAVAT SEN LOPULTAKIN .

Toimituksen poiminnat