Pariisissa oltiin hereillä – Le Pen kanveesiin

Nyrkkeilyn ja talouden taitaja Macron nappasi reilun kolmanneksen (34,8) Pariisin äänistä. Yllättävän suuren potin sai myös Fillon – yli neljänneksen (26,5). Le Pen sai täystyrmäyksen jääden alle viidellä prosentilla viidenneksi (tiedot poimittu Die Welt lehdestä).

Kokonaisuutena – lieneekö historiassa ensimmäisiä kertoja, kun konservatiivisesta tai sosialistisesta leiristä, kumpikaan ei ole loppuottelussa. Äärioikeiston ja äärivasemmiston saadessa yhteensä yli 40% äänistä kertoo, kuinka hajallaan suurvalta Ranska on. Mutta nyt toista kierrosta kohden toiveikkaana.

Jos mitään maata järisyttävää ei tapahdu, tulee Macron olemaan Ranskan seuraava – kovan tehtävän edessä oleva presidentti. Rakenteellisilla uudistuksilla on enemmän kuin kiire.

 

seppokalevi
Sitoutumaton Kontiolahti

Kansainväisessä liiketoiminnassa noin 45 vuotta. Keskeiset kohdemaat Iso-Britannia, Saksa, Hollanti, Puola ja Venäjä. Liikkeenjohdon konsulttina/yrittäjänä, kouluttajana ja hallitusammattilaisena alkaen 1988. Harrastukset musiikki ja kirjoittaminen sekä maailman menon seuraaminen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu