seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Ranskalaiset liputtavat Macronille!

Näillä näkymin Macronin puolue on marssimassa veret seisauttavaan voittoon kesäkuussa pidettävissä parlamenttivaaleissa. Ennakkokyselyn mukaan La Republique en Marche voisi saada jopa 310…330 paikkaa 535:sta. Siis suoraan määräenemmistön. Siihen vielä päälle ”saman henkiset EU-myönteiset” – niin ainakin lähtökohdat välttämättömille rakenneuudistuksille Ranskassa ovat erinomaiset. Miten sitten uudistusohjelma onnistutaan rakentamaan ja toteuttamaan – jää nähtäväksi. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada maassa muutosprosessi käyntiin. 

 

http://www.faz.net/aktuell/politik/wahl-in-frankreich/en-marche-marschiert-umfrage-sieht-macrons-partei-vor-absoluter-mehrheit-15033094.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkkisi mukaan Ranskan vaalisysteemi ei suosisi Front Nationalia vaikka se on gallupin mukaan kolmantena Macronin puolueen ja republikaanien jälkeen.

Äänestysinto ei tässä vaiheessa näyttäisi kummoiseltakaan, onkohan siellä tapana herätä vasta toiselle kierrokselle?

http://www.bfmtv.com/politique/sondage-la-republiq...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

En ole aikaisemmin seurannut ranskalaista parlamenttikäytäntöä. Mutta Le Pen näyttäisi olevan kyllä kanveesissa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

No en minäkään, mutta eiköhän se valkene ja arvatenkin Frankfurter Allgemeinen artikkelin pohjana on joku ranskalainen laskelma paikkojen jakautumisesta.

Se tässä on helposti valjennut että talousvaikeuksiensa kanssa painiskelevat ranskalaiset ovat lopen kyllästyneitä vanhoihin puolueisiinsa ja Macron vahvassa myötätuulessa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #4

Hyvin ponnekkaasti Keski-Euroopassa verrataan Macronia Kanadan Trudeauhin (Liberaalipuolue). Saapa nähdä milloin herrat kohtaavat. Kanada ja EU solmivat jokin aika sitten vapaakaupasta pitkän väännön jälkeen. Kanadassa on vahvat siteet entisestään Ranskaan (myös kielelliset). Uudet tuulet puhaltavat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Satuin lukaisemaan tämän aamulla eivätkä tunnu vitkastelevan:

The two leaders are scheduled to hold a one-on-one meeting on the sidelines of the G7 gathering in Sicily on Friday and Saturday.

Uudet tuulet myös ikänsä puolesta, sukupolven verran rakoa vanhempiin.

http://www.france24.com/en/20170524-france-canada-...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #13

No - siinähän se kuittaus tuli heti. Vaikuttaa siltä, että molemmat pystyvät kommunikoimaan useammalla kielellä - myös ranskaksi. Toki erojakin tuntuu olevan. Ehkä molemmat suostuvat myös kättelemään Merkeliä milloin ja missä tahansa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Niin ne liputtivat suomalaiset kommunistitkin Hollanden voittoa edellisellä kerralla, Arhinmäen mukaan vasemmiston riemuvoitto plaa plaa plaa. Kuinkas sitten kävikään? Tyhjästä nyhjäisty puolue, mikä agenda? Kaikki kelpaa, kunhan ei van Le pen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllähän tilanne varmasti ottaa monen kohdalla koville. Sorry!

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Kyllähän, jos vaalitulos on ennusteiden mukainen, kansalliskokousvaalien ensikertalainen tekee sensaation. (ks. linkin alaosasta)
https://en.wikipedia.org/wiki/French_legislative_e...

Ranskan sosialisteille tulos olisi murskaava, vuoden 2012 vaaleihin verrattuna edellisen presidentti Hollanden puolue menettäisi jopa 250 kansalliskokouspaikkaa.

Keskustaoikeistolainen Les Républicains selviäisi 30-50 paikan menetyksellä.

Marine Le Penin puolue olisi saamassa ehkä 10-15 paikkaa, vaikka kannatus on 18-20 %:n välillä. Le Pen sai presidentinvaaleissa
hyötyä siitä, että Les Républicains puolueen ehdokas oli EU-rahaoitusskandaalissa . Ei olisi päässyt muutoin 2. kierrokselle.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Sokkona tulevaisuuteen...ei hyvältä vaikuta. Mitäs veikkaat,jos paljastuukin ettei ihan asiat mene kuten on ajatellut?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei tarvitse edes veikata. En muista ainoatakaan valtiota, jossa vaalien asiat jälkeen olisivat menneet niinkuin voittajat ovat ajatelleet. Ei edes Pohjois-Koreassa tai Venezuelassa. Eikä näillä näkymin edes Iso-Britanniassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ai seuraamuksia ei tarvitse veikata tuon syyn vuoksi?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #28

Ei minun. Sinä voit veikata ihan vapaasti. Joten please!

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Näyttää aika jakautuneelta, edelleen. Terrorihyökkäyksellä Briteissä saattaa olla vaikutusta myös näihin vaaleihin. Jännittäviä vaaleja taas kesäkuussa.

https://www.opinion-way.com/fr/

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Monet elättelevät toivoa, että EU:lla (johon Suomikin kuuluu) menisi heikommin. Harmittava juttu, ettei Brexitistäkään taida olla toiveiden pönkittäjäksi. Kunhan nyt edes Brexit neuvottelut saataisiin liikkeelle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Saksalainen Bild Zeitung kuvailee mielipidetutkimuksen tulosta Macronmaniaksi.
http://www.bild.de/politik/ausland/emmanuel-macron...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Saas nähdä, millä Macron taittaa Ranskan kroonisen EMU-sopimuksen vastaisen alijäämän edes piiruakaan pienemmäksi ?

Velalla vai karkein leikkauksin ?

Velalla mennnään potkien tölkkiä seuraavalle ja leikkauksin taas tulipalojen ja barrikadien kautta ties minne. Saksan kainalossa olevan Ranska-poloisen täytyy ottaa käyttöön ne samat toimenpiteet, mitä 2000-luvun alun Euroopan sairaassa miehessä Saksassa ( ja myös monissa muissa tämän päivän menestyjissä ) tehtiin työmarkkinoilla.

Suomessa toki tämä on mahdotonta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Varmaan Macron parhaansa mukaan yrittää tätäkin ongelmaa ratkaista. Kyllä hän arvotelijoiden osalta parlamenttivaalien jälkeen saa hetken olla rauhassa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #17

Et taida tuntea ranskalaisten tapaa omien saavutettujen etujensa turvajina ?

Parikin hallitusta ja presidenttiä on yritettänyt tehdä avauksia, mutta loppumattomala ( siis kuinka loppumattomalla ) " velkaelvytyksellä on jo menty yli 1.000 miljardin euron verran.

Olet kovin toiveikas Ranskan uusiutumiseen EMU:n oloissa ilman näkyvämpiä haittoja Le Penin vastaisessa populismissa kaikkia muita vaihtoehtoja ensi koeteltaessa Saksan edun nimiin.

Sakslaiset murhasivat satoja antautuneita brittisotilaita v. 1940 Dunkerquessa luoti otsaan periaattein ja valloittivat mm. Alderneyn saaren kanaalista, josta oli tarkoitus tehdä kansainvälisten sopimusten vastaisia kaasuiskuja liittoutuneiden joukkojen asemiin enne D-päivää. Kanaalin saarilla saksalaiset tappoivat orjatöissään valmistellessaan sariini-iskuja Britanniaan n. 50.000 sotavankia Britanniasta, Ranskasta, Puolasta ja Neuvostoliitosta, joten veljellisyys kaikessa muodoissaan on varsin ohutta sukupolvien saatossa varsinkin nyt Brexitin jälkeen

Mainittakoon, että brittisotilaiden joukkomurhaan syyllistynyttä sakaslaista komentajaa ei saatu koskaan vangituksi, koska sadoista teloitetuista brittisotilaista jäi sattuman kaupalta eloon vain kaksi, jotka eivät olleet riittävä todiste täydelliseen mykkyyteen siirtyneitä Saksa SS- pataljoonaa vasten eden oikeuden toteutuksen kannalta.

Saksalaisista on monia tositarinoita sodan ajoilta, joita kukaan ei edes suosisi julkaita varsinkaan verkossa jälkipolville esim. Lapin polttaminen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #23

Jahah. Sitä yritetään viedä aihetta Saksan ja Britannian väliseksi. Le Pen ei olisi liankaan tyytyväinen jos tietäisi, että häneltä siirretään populistin viittaa ulkopuolisille.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ranska tulee saamaan Brexitistä paljon lisäpotkua. Mahdollisuus suurimmista (Espanja, Italia, Puola) nousta kakkoseksi Saksan jälkeen. Toivotaan, että tulisi oikein rakennemuutoskisa. Se tekisi Euroopalle hyvää Aasian ja Yhdysvaltojen puristuksessa. Nationalismilla kisoja ei tulla voittamaan (ei ainakaan pienissä/alle 100 miljoonan asukkaan valtioissa jos heillä ei ole sitten selkeä omavaraisuus).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä ranskalaiset liputtaa kunnon leikkauksille ja reiluille palkanalennuksille.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tuottavuutta ja kehityspanoksia on nostettava. Siihen Ranskassa on edellytyksiä. Lakkoilulla ei maata korjata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ranskalaiset ovat yleisesti tunnettuja pidättyväisyydestään lakkoiluun. Varmasti innostuvat äänestämään puoluetta joka lupaa leikkauksia ja palkanalennuksia.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Odottele Makkonen rauhassa. Mielipidekyselyyn ovat vatsanneet ranskalaiset aivan itsee, vai epäiletkö manipulaatiota?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Jo vuoden päästä olemme viisaampia. Se on poijjat demokratia tällaista. Populismikin saa aikansa kukoistaa. Nyt näyttäisi saaneen Ranskassa siipeensä pahasti. Ja se on hyvä asia se. Eikö vain Makkonen ja kumppanit.

Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Eikö Marcon ookkaan populisti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Alla on listaa "Torsti Tähtiselle" populistisista liikkeistä. Ja tietoa kyllä löytyy pilvin pimein populismin noususta ja piirteistä netistä.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&sou...

Toimituksen poiminnat