seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Mayn tuska ja Trumpin piina jatkuvat

Eilinen päivä ei selkeyttänyt Iso-Britannian eikä USA:n poliittista tilannetta. Trumpin itsensä itselleen aiheuttama painajainen sai lisää mustia pilviä entisten riekaleitten lisäksi. Itselleni Comeyn todistuksesta päällimmäiseksi nousi kysymys, miksi Trump komensi lähimmät neuvonantajansa ulos, kun halusi puhua Comeyn kanssa Flynnin tilanteesta.  Tilanteen vakavuuden huomioiden. Totuudenetsijä Muellerille riittää puuhaa pitkäksi aikaa. Comeyn ja FBI:n pajazzo tuskin vielä on tyhjä. Ammattilaisia kun ovat. Comey korosti FBI:n yhteiskunnallista roolia ja riippumattomuutta, joka viestinä vetoaa kansalaisiin. FBI:n seuraava johtaja sai täsmennetyn arvolatauksen, johon lienee helppo samaistua. Yhtä kaikki – USA:ssa siirrytään piirun verran lisää juristien ”johtamaan” politiikkaan.

Mayn ja taustajoukkojensa ottama – vielä kuukausi sitten pieneltä näyttänyt poliittinen riski toteutui. Kovan Brexitin puolesta tehty uho ei saanut äänestäjiltä luottamusta. Mayday. Samalla koko ruljanssiriihen aloittajalle Faragen UKIP-puolueelle kävi ohraisesti. Luottamus lähes tulkoon nollassa. Faragen napanuora on katkaistu sekä Trumpin leiriin, että Brexit prosessiin - omien kansalaisten ohella. Mayday.

Sitten odottelemaan Ranskan vaaleja. Ei kahta ilman kolmatta. Lyökö äänestäjät Le Penin toisen kerran kanveesiin. Vai ottaneeko Le Pen vielä lukua entisestä tyrmäyksestään. Mayday. Hiljaista on nimittäin ollut Macronin edetessä Euroopan johtajien eturiviin. Siihen riviin jossa olisi mielihyvin nähnyt myös Lontoon hymyä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näyttää yhä varmemmin siltä että brittien Brexit-neuvottelut eivät valmistu kahdessa vuodessa, todennäköisesti ainakin pääministeri vaihtuu ja edessä voi olla uudet vaalitkin.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

No - nyt saadaan Brexit neuvottelujen siirtymiselle "kunniallinen" ja looginen syy. Todennäköisesti Mayn ajamiin rattaisiin tuli aivan viime hetkellä lisää soraa kun Iso-Briatnnian kansantalouden kasvuluvut ensimmäiseltä neljännekseltä selvisivät. Siellä olivat britit EU-maitten hännillä. Toki tarkasteluväli on suhdanteista ja varsin pienistäkin asioista kiinni. Nyt sattui Ranskan taakse jääminen huonoon saumaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Juu, katsoin sen brittien jumbosijan eilen ja laitoin linkinkin Seppo-Juha Pietikäisen blogiin. Ei suju brittien Brexit niin kuin elokuvissa.

http://www.independent.co.uk/News/business/news/gd...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #3

Epävarmuuden tila on yrityselämälle "myrkkyä". Riskinottohalu heikkenee. Tämä on tuttua Suomessakin. Iso-Britannia on monikansallisten yritysten - yksi merkittävimmistä temmellyskentistä maailmassa. Niillä on ollut aivan erilainen rooki kuin esim. Saksassa, jossa löytyy yrityksien suhteenkin omavaraisuutta. Miten ja mihin monikansallisten yritysten investoinnit jatkossa suuntautuvat - ratkaisee paljon. Tulee vaikuttamaan todella paljon Brexit neuvotteluihin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Brexitin vetäjäksi Downing Streetille nousee varmaankin kansan suosiossa oleva Boris Johnson.

Vaalitulokseen varmasti vaikutti Corbyn vasemmistopopulismi luvaten hilloa ja hunajaa kaikelle kansalle varsin ylenpalttisesti. Valtaosa äänestäjistähän ei tunnista realismin tasoa pelkästä soopasta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

En jaksa uskoa Jonhsonin nousevan nykyistä ylemmäksi. On munannut maailmalla itsensä lukuisia kertoja. Kyllä May tappionsa itse aiheutti. Jos Corbynin tilalla olisi ollut kovempi luu - heillä olisi nyt enemmistö.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

No realismin puutehan koko sotkun synnytti kun Cameron päätti vaaleista ja sitten populistit uunotti lähes vapputunnelmissa kansan äänestämään eu eron puolesta.
Samoin kävi Yhdysvalloissa ja tilanne on mikä on.
Jos toiveajattelusta saisi energiaa ei muuta tarvittaisi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Itse asiassa koko Brexitkään ei ole vielä kirkossa kuulutettu. Tai kuulutettu toki on, mutta kuulutuskin voidaan peruuttaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Viitaten kommenttiini Seijalle - elinkeinoelämällä on sanansa sanottavana. Ja se on painava. Verohelpotuksia voidaan toki luvata. Mutta onko kykyä lunastaa lupauksia?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Täpärällä on, mutta näyttää siltä, että saavat enemmistön Unionistien tuin.
Toryjen täysfiaskolta näytetään kuitenkin vältyttävän.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mitä termiä nyt sitten haluaa käyttää, mutta kyllä ennenaikaisten vaalien järjestäminen (huom! vastoin aikaisemmin annettua lupausta) vallinneessa tilanteessa (enemmistö) tulee jäämään Iso-Britannian historiaan yhtenä konservatiivien suurimmista virheistä, mitä ovat koskaan tehneet. Cammeronin äänestyslupaus ja toteuttaminen ovat myös ison luokan möhläys. Siinäkin uskottiin voittoon. Yksinkertaisesti ei hallita omaa asemaa muuttuvassa kansainvälisessä kentässä. Se on toki erittäin vaikeaa kaikille.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos May hallituksineen jättäisi paikkansa, olisiko tapahtuma nimeltään Thexit?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sen hän joutunee tekemään, koska hölkkää nyt kuningattaren puheille mielessä uusi hallitus. Pohjois-Irlantilaiset unionistit tulevat tod.näk. suuteeksi. Osaa ne kokeneetkin poliitikot munata (vai olisiko jokin naisellisempi sana?). Trumpin kohdalla tuota voisi käyttää lähes päivittäin. Mutta hän onkin politiikassa untuvikko.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ennen vaaleja keskusteltiin vain siitä tuleeko kova vai pehmeä brexit eikä tilanne siitä ole muuttunut. Ehkä kova brexit voi olla vaikeampi tai sitten ollaan ilman sopimusta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kyllä tilanne on aivan toinen kuin toissapäivänä. Nuoret siirtyivät toiseen leiriin ja äänestivät. Alueilla isoja eroja. UKIP turvallaan. Skotlannissa suuria muutoksia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Älä nyt turhaan petä itseäsi, nuorilla äänioikeutetuilla on aivan samanlainen ääni kuin vanhemmillakin ja valta pysyy konservatiiveilla. Kyse on vain brexitin muotoseikoista ja kuinka paljon komissio tekee hallaa yhteistyölle ja kaupalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Niihin Brexitin muotoseikkoihin kuuluu se, että rusinoita ei voi noukkia pullasta.

http://www.talouselama.fi/uutiset/brexit-ministeri...

Toimituksen poiminnat