seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Ranskalaisista pastilleista Jyväskylän tussahdukseen.

Harvinaisen mielenkiintoinen viikko huipentui eilen Ranskan vaaleihin. Ensimmäiseen kierrokseen. Äänestäjät tuntuvat luottavan uudistusmieliseen Macroniin. Toivottavasti ranskalaiset ovat valmiita myös käytännössä tekemään uhrauksia paremman tulevaisuuden puolesta. Niitä tarvitaan. Muuten ei ”gallialainen kunnian kukko” laula. Tässä ajassa jossa elämme, tarvitaan avoimen markkinatalouden valtioihin johtajia, joihin luotetaan. Omassa maassa ja myös erityisesti niissä maissa, joitten kanssa kauppasuhde on tärkeä. Le Penin tuska jatkuu. Taitaa jäädä parlamenttipaikat jopa alle viiteen. Sillä ei oppositiota johdeta.

Iso-Britanniassa usko omaan erinomaisuuteen romahti viikon ”Brexit-vaaleissa”. Nuorilla ei ole haikailua siirtomaavallan aikoihin, koska heitä kiinnostaa tämä päivä ja huominen. Jos jotain positiivista tähänastisesta Brexit-farssista hakee, on se nuorten tietoisuuden lisääntyminen siihen, että asioihin voidaan oikeasti vaikuttaa. Entistä kivikkoisempi on brittien tie tulevissa neuvotteluissa. Kivet hidastavat matkaa.  Kansantalouden mittarit ja elinkeinoelämän reaktiot kertovat aikanaan onnistumisesta.

Yhdysvalloissa – suomalaisen formulakuskin sanoja lainatakseni ”kisa elää”.  Donald Trump voinee olla lyhyisiin yöuniinsa varsin tyytyväinen. On nimittäin lyhyemmät painajaiset. No- muutti sentään vaimo samaan rakennukseen. Siivottavaa riittää. Mediatietojen mukaan Trump olisi antanut Reinbusille heinäkuun 4.  saakka aikaa ”kuivattaa valkoisen talon suo”. Sisältä.

Siinä missä Trump käy rikkomassa posliinia, rouva Merkel rakentaa siltoja. Pikaiset reissut Meksikoon ja Argentiinaan ovat oikeita toimenpiteitä koko EU:n näkökulmasta. ”Amiga Merkel”, jota ilmaisua tunnutaan käyttävän latinaisen Amerikan maissa, osaa hommansa. Elinkeinoelämä Saksassa ja EU-maissa kiittää.

Sitten vielä Jyväskylän trilleriin. Kommentoin pari viikkoa sitten johonkin blogiin, että luettuani lehdistä (mm. Karjalainen) Terhon ja Halla-ahon kannattajien haastatteluja, tilanne alkoi näyttää varsin selvältä. Terhon taakse tuskin oli syntynyt montakaan ”junttausryhmää”. Sellaisia, että lyödään auto täyteen kannattajia ja lähdetään Jyväskylään. Demokratiassa fanaattisuus on sallittua ja nyt se korjasi koko potin. Toki positiivisena näen sen, että tulemme lähikuukausina ja - vuosina näkemään, miten suuri on se joukko, joka ryhmittyy juntatun kolmikon taustalle. Aktiivisesti. Mitä sitten saadaan suuressa mittakaavassa aikaiseksi - ei synny ilman luottamusta. Luottamusta maan sisältä ulkopuolelta. Sitä Huhtasaari ja Hakkarainen tarvitsevat, kun alkavat kiertää maakuntia ja kuntia. Halla-aho puolestaan hoitelee suhteet ulkomailla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Kolmikko on nelikko, unohdit Juho Eerolan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Todellakin. Onhan siellä hänkin. Jospa hänellä menee aika videoitten tekemisessä. Ja voihan niitä jakaa, koska digitaalinen alusta ryhmineen tuntuu olevan hyvässä rasvassa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Minusta tämän episodin yksi hyvistä puolista on se että selviää Hala-ahon vaikutus PS:n kannatajalukuun. Nouseeko vai laskee.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Siinäpä se mittari on. Millainen vipuvarsi on ollut vajaa tuhat Halla-ahoa äänestänyttä Jyväskylässä. Muistaakseni Joensuussa joku vuosi sitten oli enemmän kuin Jyväskylässä. Ja miten tilanne vaikuttaa maakunnissa ja kunnissa.

Toimituksen poiminnat