seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Kenttä ja Gallupit

Miten tulevien gallupien kysymykset ja sanamuodot asetellaan koskien puolueiden kannatusta syntyneessä tilanteessa. Millaisten viestien varassa potentiaaliset äänestäjät kertovat mielipiteensä. Ehkäpä tarvitaan gallupeja useamman kuukauden (4…8kk) ajan ennen kuin niitten luotettavuus on riittävä. Tapahtuneet muutokset perussuomalaisissa ja tulevat vihreissä vaikuttavat varmasti kentän mielipiteisiin.

Perussuomalaisten osuudella suuri merkitys on sillä, miten uusi puheenjohtajisto hoitaa hommansa kentän suhteen ja miten viesti vastaanotetaan. Samaa koskee tietenkin myös uutta ryhmää. Mm. ministerien kierrokset, kun eivät ole pelkkiä ministerien kierroksia vaan antavat mahdollisuuden laajempaankin kommunikointiin.

Poliittinen kokemus jäi PS-puolueessa eroamisen jälkeen varsin vähäiseksi. Miten se heijastuu valtuustoihin, lautakuntiin ja tuleviin maakuntavaaleihin. Viime viikonloppu on joka tapauksessa jo historiaa. Vain uuden luomisella on merkitystä. Yhtään ääntä (ehkä omaa ääntä lukuun ottamatta) ei ole vielä kenenkään äänestyksen kohteena olevan plakkarissa. Ne on ansaittava. Mikä on puolueitten ja erityisesti henkilöitten ansaintalogiikka ennen seuraavia merkittäviä vaaleja? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kestää varmasti jonkin aikaa ennen kuin tilanne selkiytyy, mm. kunnissa:

"Meille rivijäsenille joilla on mahdollisesti luottamustehtäviä juuri käytyjen kunnallisvaalien kautta on vaikea liittyä tulevaan puolueeseen, sillä joutuisimme luopumaan noista luottamustehtävistä tekemämme ehdokassopimuksen perusteella."

http://jarmonahkamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/238...

Myös perussuomalaisten meppiryhmä jakautuu? ”Tilanne on uusi ja hämmentävä”

Ts. Ruohonen-Lerner siirtynee uuteen ryhmään.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/223196-myos-perus...

Lisäksi vielä piirijärjestöt, joten aikamoinen soppa on selvitettävänä samalla kun pyrkii luomaan uutta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Nyt nousee kentän tuntemus ja viestintätaidot arvoonsa. Plus henkilökohtaiset suhteet ilman somea, joita soinilaisilla taitaa kyllä olla dekadi enemmän. Enkä lainkaan vähättelisi Suomessa tapahtunutta käännöstä parempaan. Talous kasvaa, työpaikat lisääntyvät, barometrit yrityselämässä osoittavat koilliseen. Perussuomalaisten valinnalla syrjäytettiin ministerit ja yhteistyökykyiset henkilöt. Sitä tosiasiaa ei pysty selittelemällä muuttamaan. Miten äänestäjät sen näkevät. Uusi Vaihtoehto avaa myös portit uusille potentiaalisille äänestäjille.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Gallupit jatkanevat kuten ennenkin. Uuvatit näkyvät ainakin aluksi pienenä kasvuna ryhmässä muut. Persujen alamäki jyrkkenee ja Vihreiden nousukiito vahvistuu. Demarit näivettyvät Keskustan kanssa tasatahtia. Jouluun mennessä kärkipaikkoja pitävät hallussaan Kokoomus ja Vihreät. Vasureiden, KD:n ja RKP:n käyrät jatkavat tasaisena.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

LÄhde: Vaalit.fi

Mitä puolueen perustamiseksi vaaditaan?

Puolueen rekisteröimishakemukseen, joka on vapaamuotoinen, on liitettävä

ote yhdistysrekisteristä;
virallisesti oikeaksi todistettu jäljennös puolueen säännöistä;
yleisohjelma sekä
vähintään 5000 oikeusministeriön vahvistaman kaavan mukaista kannattajakorttia.
Kannattajakortissa, jonka kaavan oikeusministeriö on päätöksellään (479/2012) vahvistanut, tulee olla

kannattajan henkilötiedot;
kannattajan vakuutus siitä, että hän on äänioikeutettu eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa;
päivämäärä, joka ei saa olla vuotta vanhempi, sekä
kannattajan omakätinen allekirjoitus.

Otaksun, että puolue on rekisterissä ennen heinäkuun loppua. Kesälomat on hyvää aikaa hölkätä kentällä. Puolueen perustaminen kiinnostaa erityisesti mediaa, jolle kesäaikana on vähän juttuja tarjolla. Viestinnän ja ihmisten kiinnisaamisen kannalta erinomainen aika. Viestintäkyvyt ja kenttätyö. Niillä on merkityksensä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Olisin yllättynyt jos uusi puolue on rekisterissä ennen marraskuuta. Tuskin on vielä mukana maakuntavaaleissa jos sellaiset tammikuussa järjestetään.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #5

Tässä ei minulla kyllä ole lainkaan asiantuntemusta. Yhdistyksiä olen joskus ollut perustamassa ja sehän syntyy yhden pidemmän kahvittelun aikana. Rekisteröintikin nykyisin nopeasti. Kannattajkorttien keruu lienee se oma revohkansa. Ajattelin vain, että kannattaisi edetä nopeasti kun ministreitäkin on pulpetissa ja kansainvälisyyttä mukana. Mitä tehnee Ruohonen-Lerner?? Mihin viiteryhmään?

Toimituksen poiminnat