seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Brexodus syö Brexitiä

Pankki- ja yrityspiireissä puhutaan käsitteestä ”Brexodus”. Kansainvälisesti merkittävät finanssilaitokset ja konsernit ovat todennäköisesti laatineet hyvinkin tarkat suunnitelmat eri vaihtoehdoille Brexitin tulevassa toteutuksessa. Onko se ”Hard” vai ”Soft” vai jotain siltä väliltä? Sen mukaan muotoutuu Brexodus – eli kuinka paljon toimintoja siirretään EU:n alueelle tai muualle. Näyttää siltä, että Iso-Britannia on jäänyt omiin lähtötelineisiinsä sisäpoliittisten epävarmuuksien vuoksi. Strategiaa on vaikea toteuttaa, kun sitä ei edes ole. Operatiivisilla tempuilla pärjätään hetki kerrallaan. Iso-Britannian painoarvo maailman näyttämöllä on ollut laskusuunnassa. Se on ollut helppo havaita mm. G7 ja nyt alkavassa G20 huippuseminaareissa. Trump painalsi ensimmäisenä Puolaan – vaikka Iso-Britannia olisi ollut varteenotettava vaihtoehto. EU hieroo vapaakauppasopimusta Japanin kanssa. Onko May kuitenkin liian ”heiveröinen” johtaja isoihin ympyröihin. Sinne, missä vilisee nimiä kuten Putin, Merkel, Trump, Macron, Xi, Zuma, Erdogan, Gentiloni jne. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Valitettavasti erään tärkeän EU-laitoksen saaminen Suomeen kuitenkin tyrmättiin hallituksemme taholta, koska Kuopio ja kepu. Historiamme surkein hallitus jatkaa linjakkaasti.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Mitenkäs tämä nyt sitten liittyy blogiin??? No - otetaan sitten kantaa. Elinkeinoelämä luottaa kohtuullisesti hallitukseen ja poliittiseen päätöksentekoon (myös aluetasoilla). Minua kyllä hallituksen koostumuksesta riippumatta kiinnostaa työttömyyden kasvun taittuminen, viennin ja talouden kehitys sekä turvallisuusasiat. Jos ei synny jaettavaa (yrityselämä yhä enemmän ja enemmän mahdollisuutena) - ei ole mistä jakaa. On se kumma kun tällainen perusasia ei näytä menevän perille. Ja seuraavissa vaaleissa äänestäjät antavat todistuksen.

Pekka Iiskonmaki

#1
Eero on unohtanut Matti Vanhasen ja Kalevi Sorsan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Tony Blairin jälkeen ei ole näköpiirissä brittipolitiikkoa joka täyttäisi brittien valtatyhjiön.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Vastuunottajat alkavat olla vähissä. On suorastaan turhauttavaa nykyisin lukea brittilehtiä. Edes kerran viikossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

May tuntuu olevan aikamoinen pääkkö, diplomatiasta ei hajuakaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #5

Näyttää olevan heitä liikkeellä - Trumpia myöten. Taitaa Xi hykerrellä. Maine poliitikkona ja valtiomiehenä kasvaa - tekemättä mitään. Kättely ja hymyily riittää.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Vihjeenä Kannattaa tutustua suomalaisen FT toimittajan Maija Palmerin kolumneihin Turun Sanomisssa.Viimeisin tältä päivältä ja kaikki edellisetkin lienevät luettavissa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Yksi eu-eroa puoltaneiden lobbareiden väitteistä oli että kansalaiset haluavat itse päättää asioistaan.
Nyt muutamakin siellä asuva tuttu ottaa kettuiluksi kun kysyy mistä kaikesta saat nyt enemmän päättää itse,vai päättäkö puolestasi edelleen se 'Wastemonsterin' eli Westminsterin poliitikko ja virkamies.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Trump meni ensin Puolaan näpäyttääkessn Merkkeliä ja Saksaa. Jopa Puola on mielenkiintoisempi kumppani USA:lle, Saksaan verraten. Puola sentään hoitaa maksunsa NATO:lle, mutta Saksa elää puolustusliitossa muiden varoin - kuten tavallista saksalaisille onkin.

Lontoon finanssipiirien osakekurssit ovat olleet vakaassa nousussa, joten tyytyväisiä tuntuvat olevan Brexitin toteutumisesta Lontoon Cityssä.

Pekka Iiskonmaki

Toimituksen poiminnat