seppok Uutta työtä syntyy panostamalla vastuulliseen ja motivoituneeseen yrittäjyyteen

Halla-ahon johtajantaidot testissä ja tentissä

Tänään vietetään Joensuussa jo perinteistä ”Joen yötä”. Lehti-ilmoitusten mukaan paikalle keskustelemaan saapuu perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Semmoinen hytinä on, että saa Jussi petrata johtamisstrategiaansa, mikäli aikoo pitää Jyväskylän ”perinnön” kasvu-uralla. ”Inflaatio” tuntuu nakertavan perintöä. Ainakin täällä Pohjois-Karjalassa.

 

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/153115-myos-kokko-ja-pussinen-lahdossa-outokummun-perussuomalaisista-kuulemma-saunan-takana-on-loikkareille-tilaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voihan tietysti olla niinkin, että epäsuotuisa "aines" halutaan pois rattailta? Vääränmieliset bannataan kuten jotkut näyttävät tekevän uutterasti täällä Puheenvuorossa. Mene ja tiedä. Vaikea noita poliittisia tuulia on ymmärtää.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Perussuomalaisten tilanne jatkuu vielä epävakaana jonkin aikaa. Sama koskee Sinistä tulevaisuutta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Tulee vanhat savotta-ajat mieleen. Etu ja takareki. Kumpi sitten on edessä ja kumpi takana. Kuormana köllöttelee Timo Soini. Yksin. Laanille on monta virstaa ja varsin paljon vastaista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyviä uutisia, vaikka eihän noiden loikkarien loikka järin pitkä ole. Persuista sinisiin loikka on vain lurun yli loikkaamista, toisella puolella on HA ja toisella puolella ST.

Ero puolueiden välillä oli aluksi kuin veteen piirretty viiva ja hajoamisen syy oli varmaankin puoluejohdon liiallinen radikalisoituminen.

Katsotaan mitä ohjelmallisia eroja mahtaa syntyä. Vaikeata niiden synnyttäminen on, kun molemmat puolueet yrittävät sekä miellyttää äänestäjiä, että pitämään yllä suhteita mahdollisiin tuleviin hallituskumppaneihin.

Tehtävä on mahdoton molemmille puolueille.

Tällä kertaa näyttää siltä että persut olisivat valinneet äänestäjät ja siniset olisivat valinneet ne hallituskumppanit. Mutta tilanne muuttunee vielä vaaleihin mennessä molempien puolueiden osalta.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Erästä kirjailijaa siteeraten, tikka on kirjava lintu mutta perussuomalaisten seurakunta on vielä kirjavampi.
Hajoaminen oli enemmän luonnonlaki kuin oman edun tavoittelu.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Olen päässyt seuraamaan tikkojen elämää ikkunastani kolmisen vuotta. Loppujen lopuksi kurinalaista. Kerran lensi suoraan ikkunaan ja pökertyi. Menin hakemaan lapiota hautaamista varten, mutta ilokseni kävi toisin. Tikka hyppäsi lentoon ja ilmaantui jo seuraavana päivänä hakkaamaan vanhaa koivunkantoa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Oma tunnelmani on se, että Halla-Ahon puoluetoimistolle jättämän valtatyhjiön täyttää Huhtasaari, joka Putkosen avustuksella alkaa pyörittää käytännön toimintaa, mistä taas on lyhyt matka vallan haltuunottoon.

Kateus voittaa kiimankin mutta henkilökohtainen opportunismi on vielä kateuttakin voimakkaampi draiveri.

Ja kun henkilö on voimakkaasti opportunistinen, niin silloin hänelle kelpaavat kaikki omaa etua eteenpäin vievät lehmänkaupat - myös itäinen rahoitus.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Voihan se hyvinkin olla mahdollista. Valta ja mediassa paistatteleminen sokaisee. Esimerkkinä vanha konkari Paavo Väyrynen, joka voisi olla valmis yhteistyöhön vaikkapa Huhtasaaren kanssa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynen on valmis yhteistyöhön vaikka itse pirun kanssa, jos se vaan häntä itseään hyödyttää.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #10

Mutta Piru ei uskaltaisi käydä Väyrysen kimppaan ;).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja kun henkilö on voimakkaasti opportunistinen, niin silloin hänelle kelpaavat kaikki omaa etua eteenpäin vievät lehmänkaupat - myös itäinen rahoitus"

Rahanpuutetta persuilla ei täälä hetkellä ole, mutta oman aseman pönkittämiseksi kaikki on kaupan ja puolueen periaatteet, sekä äänestäjien toiveiden pettäminen on käypää kauppatavaraa matkalla valta-asemiin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Halla-aho on kovin yksioikoinen länsisuomalainen tyyppi ja Huhtasaari on Porista. Tähän kun vielä lisätään Oinosen ja Kivelän loikkaus Sinisiin, niin soppa on valmis; persuilu ei kaikille Itä-Suomessa yksinkertaisesti maistu.

Mitä sitten tuohon saunan taakse osoittamiseen (viittaan "Karjalaisen artikkeliin) tulee, siinä on aimo annos sitä itäsuomalaista mustaa puolta, mikä minua ei kiinnosta. (Lähteinä mm. Heikki Turusen kirjat)

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Luulenpa, että yksi syy on, että Pohjois-Karjalaan saapuivat ensimmäiset pakolaiset (useita satoja) Somaliasta jo 90-luvun taitteessa. Silloin oli ongelmia suhtautumisessa. Nyt vähemmän. Soinin "Missä EU - siellä ongelma" on purrut aikaisemmin. Nyt yksioikoisempi ihmiskriittinen linja ei taida vetää täällä päin. Ei se pohjanmaalaisuudesta johdu. Siellä on nimittäin valtavasti asiallista porukkaa. On tullut aikoinaan siellä vietettyä paljonkin aikaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

En tunne nykyisen Pohjois-Karjalan tilannetta. Olen kotoisin Pohjois-Savosta.

Kuitenkin pidän itse itäsuomalaisuuden valtavirtana positiivisuutta, sovittelevaisuutta ja diplomaattisuutta (tuo musta puoli on sitten erikseen). Yksioikoisuus (olkoonpa sitten ns. suvakkiutta tai ns. kansallismielisyyttä yms.) kuuluu Länsi-Suomeen ja Ruotsiin. Tämän voin todeta elettyäni yli 35 vuotta Länsi-Suomessa ja Ruotsissa. Olen viime aikoina tuuminut, että syy siihen miksei suomensisulaisuus ja hommafoorumi viehätä minua, lienee perimäni positiivinen itäsuomalaisuus.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Juttuja on niin monta kuin kertojaa. Ex-piirisihteeriltä unohtui kertoa omasta toiminnastaan viime aikoina.

Mut hei, tulin juuri Joen yöstä perussuomalaisten teltalta ja tapaamasta Jussi Halla-Ahoa. Olipa porukka ja mukana nippu uusia jäsen hakemuksia!

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Selvää lienee, että Turun tapaus tuonee uusia jäseniä. Ja onhan se hyvä, että linja selkiytyy sekä liittyjillä, että sivusta seuraajilla.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Linjahan on täysin sama kuin ennen puoluekokousta. Perussuomalaiset ohjelmat löydät kyllä netistä. Itse aloitan ensi viikolla Sote neuvottelukunnassa, töitä riittää kyllä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #17

Useimmiten asiat ovat sellaisia kuin ne näyttävät. Ohjelmat - yleensäkin puolueilla ovat markkinointipainotteisia. Kun seuraa vaikka täällä Puheenvuorossa teidän ja samanmielisten kirjoituksia niin ne ovat (?) totta. Ohjelma on jalkautettu ja toimet sen mukaiset. Huhtasaari hyvänä esimerkkinä ohjelman julistamisessa. Eikö vain?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

Perussuomalaisten ohjelmalla ei ole merkitystä.

Tärkeää on se että puheenjohtajat liikkuvat lain rajoilla
ja kokeilevat lain rajoja kiihottamisessa kansanryhmää vastaan.

Se tuo persujen äänestäjien mielestä puolueeseelle uskottavuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Linja selkeytyy sillälkin tavoin että nyt jo kolmas puheenjohtajista on poliisin tutkittavana kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Vain Huhtasaarta ei ole vielä toistaiseksi tutkittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, miksiköhän?

Perussuomalaisten kellokkaiden tavaramerkiksi näyttä tulevan jonkinlainen vihapuhe tai halveksunta erinäisiä kansanryhmiä vastaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #18

Joku (olisiko Salonen?) Puheenvuorossa käyttää sanontaa "Ihmiskriittinen". Minusta se kuvaa hyvin mm. puheenjohtajien asennetta ja ehkä jopa arvojakin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

Minusta määritelmä "ihmisoikeuskriittinen" olisi parempi.

Puolueen äänestäjien mielestä "ihmisoikeudet" kuuluvat vain suomalaisille,
vielä tarkemmin suomalaisille nykypersuilun kannattajille.

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Kuten Outi Mara tuolla jo raportoikin, Joen Yö -tapahtuma meni Halla-ahon osalta hyvin. Positiivista palautetta tuli roppakaupalla face-to-face, itsekin sellaista annoin. Jäsenhakemuksia tuli lisää PS:n teltalla. Yksi (1) huutelija löytyi joka haukkui Halla-ahoa, sen verran aggressiiviseen sävyyn haukkuikin että järkkärit ohjasivat pois paikalta. Halla-aho olisi lehti-ilmoituksen mukaan ollut paikalla 17-19, mutta tulikin jo noin 16:30 ja lähti vasta noin 19:45 koska juteltavaa riitti.

Olisit sinäkin Seppo Turunen tullut paikalle, kriittistä palautettakin tai vaikeita kysymyksiä olisi Halla-aho varmasti ottanut vastaan jos olisi kiinnostanut sellaista esittää?

PS-puolueen hajaannukseen yleensä kommentoisin sen verran, että minun näkökulmastani Soini kiinnostikin sitten se henkilökohtainen status ja palkka ja ministerinasema enemmän kuin valtakunnanpolitiikan muuttaminen, siitä koko loikkausoperaatio ymmärtääkseni johtui. Puolue oli vain väline Soinille henkilökohtaisen hillotolpan saamiseen ja kaikki se valta jonka Suomen kansa vaaleissa antoi jäi käyttämättä kun raha kiinnosti enemmän. Tämä vaatisi tosin ihan omaa bloggausta minulta jotta saisin avattua kaikki ajatukseni aiheesta.

Tervetuloa Joensuussa Persujen teltalle tulevaisuudessa turisemaan, Seppo Turunen! Liikkuvienkin äänestäjien kyselyitä totta kai otetaan vastaan, ei puoluetelttojen ole tarkoitus ymmärtääkseni puoluetilaisuuksissa olla pelkkää samanmielisten hyminää täynnä :) Seuraava kerta kun meillä on toriteltta Joensuussa pystyssä paikallisaktiivien ja kunnallispoliitikkojen miehittämänä on ymmärtääkseni Joensuun kalamarkkinat, 7. - 8.10. :)

Toimituksen poiminnat